Рекорд 40

12 травня 2019


Бограчем вирішили здивувати гостей цьогорічного гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама» місцеві ресторатори.

Страву за давнім рецептом готували кухарі із Закарпаття. Кухар із Мукачевого Іван Паб зізнався, що бограч він готує вже 30 років, проте в такому великому казані – вперше.

Це угорська національна страва, – каже кухар. – До бограчу входить суміш м’яса різного, картопля, цибуля, морква, часник, обов’язково топлене сало. Далі засипаємо червону паприку і це все близько шести-семи годин томиться на малому вогні. Додавали селеру ще, корінь петрушки, червоний перець, кмин, а вкінці – багато зелені. Але головне у страві – настрій кухаря. Якщо він хороший – то і їжа буде дуже смачною.

За п’ять годин приготували 1001 літр і встановили міський рекорд.

Сертифікат про встановлення рекорду «Найбільша кількість бограчу в одному казані в історії Тернополя і Тернопільщини» організаторам – ГО «Гільдія рестораторів Тернопільщини» – вручив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Одразу після приготування рекордний бограч роздали всім охочим.